Idei 11. és pályafutása 84. sikerével tett pontot hatodik világbajnoki szezonjának végére Lewis Hamilton, aki rajt-cél győzelmet aratott a 2019-es Forma-1-es évad utolsó versenyén, az Abu-dzabi Nagydíjon. A Mercedes pilótája mögött Max Verstappen és Charles Leclerc látták meg a kockás zászlót – az eredmény értelmében a Red Bull-os megőrizte a harmadik helyet az egyéni bajnokságban ferraris ellenfelével szemben.

A leintést követően a tizenháromszoros nagydíjgyőztes korábbi F1-es pilóta, David Coulthard kérdezte a három dobogóst.

Lewis Hamilton, Mercedes (1.): „Őszintén szólva büszke vagyok, határozottan. Ugyanakkor rendkívül hálás vagyok ennek a hihetetlen csapatnak és mindenkinek a Mercedesnél. Folyamatosan keményen nyomták a srácok idén. Megvolt a tempónk, sokat tanultunk és folyamatosan próbálkoztunk, hogy minél többet hozhassunk ki ebből a gyönyörű autóból. Nagyon hálás vagyok a Team LH-nek [így hívja szurkolói táborát a közösségi médiában Hamilton – szerk.]. Körbeutaztam a világot, a különböző országokban pedig olyan emberekkel találkoztam, akik inspiráltak engem, üzeneteikkel biztattak. Köszönöm nekik is a támogatást! Nagyon boldog vagyok ma.”

„Ezek a srácok pedig… ezek a fiatalok egyre feljebb törnek. Nagyszerű, hogy egy olyan időszakban versenyzem, amikor egyre több a fiatal. Megtisztelő számomra” – mutatott a másik két dobogósra Hamilton.

Max Verstappen, Red Bull (2.): „Volt néhány dolog, ami végül nem jelentett különbséget, de másképpen kellett menedzselnünk a dolgokat, mint a Ferrarinak. Alapvetően jó volt a tempónk, de Lewis túl gyors volt. Szép zárása a szezonnak, hogy harmadik lettem a bajnokságban. Keményen megdolgoztunk érte, de jó, hogy most már szakíthatunk némi időt a családjainkra és a barátainkra, hogy aztán jövőre még erősebben térhessünk vissza.”

Charles Leclerc, Ferrari (3.): „Nagyon boldog vagyok az idei évet illetően. Sebnek köszönhetően rendkívül sokat tanultam. Ez egy nagyszerű év volt, ugyanis megvalósult az álmom: gyerekkorom óta a Ferrarihoz akartam tartozni a Forma-1-ben. Összejött, és onnantól rajtam múlt, hogy jobbá váljak, és ezáltal hozzam azt a sikert, amit megérdemel a csapat.”