A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto az Abu-dzabi Nagydíj előtt válaszolt néhány olyan kérdésre, amelyek a szurkolóktól érkeztek. Megkerülhetetlen téma volt természetesen Sebastian Vettel és Charles Leclerc brazíliai ütközése, amely után több megbeszélés is volt házon belül.

“Már vasárnap, a verseny után leültünk beszélni, ahogy a rákövetkező napokban is” – mondta Binotto.

“Hárman közösen, illetve négyszemközt is átbeszéltük az esetet. Megértették, hogy ami történt, elfogadhatatlan volt. És most már azzal is tisztában vagyunk, hogyan kell folytatnunk.”

Binotto megerősítette, hogy a két versenyző sokkal jobb viszonyban van, mint azt sokan gondolnák. “Valójában jó köztük a hangulat. Ellentétben azzal, amiről itt-ott olvasni lehet, jó és harmonikus a kapcsolatuk.”

“Az oroszországi eset után például volt egy jó hangulatú, közös étkezésük Japánban, ahol egymásnak mutogattak fotókat a telefonjaikon.”

“Jó csapattársak, mert jó csapatjátékosok.”

A rivális Red Bull motorsport főnöke, Helmut Marko szerint kissé túl lett lihegve az ügy. “Személy szerint nem tartom túl komolynak ezt az ütközést” – így Marko. “Ennél már nálunk is voltak komolyabb helyzetek.”

“Egészen minimális összeérés volt, sajnos katasztrofális következményekkel. Nem gyakori, hogy a felfüggesztés egy ilyen kis érintéstől eltörik, ennél az esetnél minden összejött.”