A Toyota nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a 2020-as, szaúd-arábiai Dakar-ralin négy autója egyikét a kétszeres F1-bajnok, WEC-bajnok, kétszeres Le-Mans-győztes Fernando Alonso vezeti majd, navigátora a motoron ötszörös Dakar-győztes honfitársa, Marc Coma lesz.

A páros a hétvégén első raliversenyén is részt vett: Alonsóék az Al Ulá-Nijom terepralin indultak, és az összesített 3. helyen zártak, miután az utolsó két szakaszon is ezt az eredményt hozták.

“Jó felkészülés volt a Dakarra ez a négy nap, új terepeket, új dolgokat ismertem meg. A két utolsó szakaszon harmadik lettem, összesítettben is, ez életem első ralis dobgós helyezése. Jó, hogy már ez is megvan, biztató ez a Dakar előtt” – mondta.

Alonso 2020-as programjáról a Dakaron túl egyelőre nem tudni, de a továbbra is a McLaren nagyköveteként alkalmazott spanyol minden bizonnyal újra, harmadszorra is nekifut majd az amerikai Indy 500-nak, hogy megvalósítsa álmát, az autóversenyzés hármas koronájának – F1-es monacói, Le Mans-i 24 órás és Indy 500-as futamgyőzelem – megszerzését.

A 38 éves versenyző a McLaren új Indyacar-csapatával, de akár az élmenő Andretti színeiben is indulhat Indianapolisban, úgy hírlik, onnan is ajánlatot kapott.