A nagydíj 2015-ös visszatérése óta a mexikói szervezők mindig készülnek valami különlegessel, ami a dobogós ceremóniát illeti. Már az önmagában különbséget jelent, hogy a többi pályával ellentétben a Rodríguez testvérekről elnevezett aszfaltcsíkon nem a célegyenesben, hanem a stadionrészlegben van a pódium, ahol telt ház esetén egyszerre 30 ezer ember ünnepelhet együtt a futam győztesével. Emellett volt itt már forgó színpad is, amikor a pezsgőzés után az népszerű DJ, Hardwell csinált bulit a közönségnek – emlékezetes, hogy Kimi Räikkönent nem hatotta meg igazán a dolog.

Az idei versenyre még egyet csavartak a dolgon a helyi szervezők, és egy rejtett felvonót építettek az egyébként néhány méterrel áthelyezett dobogó elé. A terv az, hogy amíg a három leggyorsabb a televízió kamerái előtt nyilatkozik, a győztes autót egy betonfal mögé tolják, ahol majd felemelkedik a magasba.

Maga a ceremónia nem sokat változik majd: előbb a harmadik, majd a második helyezett foglalja el a megfelelő lépcsőfokot a dobogón, a győztes pedig autójával együtt emelkedik fel, és áll be a helyére. A rendszert már ki is próbálták egy aktuális versenygéppel, ehhez a Williamstől kölcsönöztek autót.

Hasonló emelkedő autóra korábban az Indianapolisban rendezett Amerikai Nagydíjakon láthattunk példát.

F1: Ismét különleges lesz a dobogó Mexikóban 1

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!