Pierre Gasly Toro Rossójába pattanhatott be 90 perc erejéig a 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjén Jamamoto Naoki. A hazai versenyző az első szabadedzést a 17. helyen zárta, mindössze egy tizedmásodperccel lemaradva a közvetlenül előtte végző Danyiil Kvjat legjobb idejétől.

A Super GT- és Super Formula 2018-as bajnoka egyből ráérzett a Toro Rossóra, és 30 kört meg is tett a szuzukai aszfaltcsíkon. Érezhető volt, hogy a versenyösztönök előtörtek a 31 éves pilótából, körről körre egyre gyorsabb lett. Az eredménnyel azonban nem elégedett. “Az autó ereje hihetetlen, nagyon-nagyon meglepett” – árulta el.

“Soha nem volt dolgom ekkora erővel, ez volt a legnagyobb különbség a Super Formulához és a Super GT-hez képest. Az autó jól működött. Kissé alulkormányzott volt a gyors kanyarokban, a lassabbakban pedig a tapadást kellett megtalálni. Jó információkat gyűjtöttem a csapatnak” – számolt be élményeiről Jamamoto.

“Ez a hazai versenyem, és rengeteg szurkoló kijött már az első szabadedzésre is. Nagyon meglepődtem ezen, és szeretném ezt megköszönni a rajongóknak” – tette hozzá Jamamoto. Hiába kezdte remekül Forma-1-es kalandját többek szerint is a japán, ő más véleménnyel van erről. “Szeretnék erre én is igent mondani, de többet is ki tudnék ebből hozni. Versenyző vagyok, nem vagyok elégedett ezzel a pozícióval.”

F1: Még többet akar a japán újonc 1

Johnathan Eddolls, a Toro Rosso vezető versenymérnöke is csak dicsérni tudta a beugró versenyzőt. “Pierre autóját vezette, és kiváló munkát végzett a csapat számára. Az első körtől kezdve nyomta, és körről körre építette fel a tempót. A lágy gumikra váltva a második menetben sikerült a várt gyorsulást hoznia, és egy versenyképes kört összerakni” – mondta.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!