A 2019-es szezon előtt a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondta, az új motorpartnerrel, a Hondával idén öt futamot nyernek majd.

Az év kezdetén az erőforrás és az autó sem volt a legjobb, a csapatfőnök, Christian Horner törölte is a célt, de miután Max Verstappen a csapat hazai futamán, az Osztrák Nagydíjon győzni tudott, majd Hockenheimben ismételt és a Hungaroringen is sokáig vezetett, Marko újra többször is előhozta az ötöst.

A Red Bull a nyári szünet óta nem szerepel valami erősen, a feljavult Ferrari és a Mercedes mögött egyértelműen újra csak a harmadik erő, de Marko ennek ellenére is hiszi, hogy összejöhet még az öt győzelem.

“Annak idején csak úgy mellékesen azt jósoltam, hogy öt futamot fogunk nyerni idén. Továbbra is meggyőződésem, hogy el is érjük ezt” – mondta a Talk im hangar 7 műsorban.

A tervezett ötből a harmadikat a Honda hazai pályáján, Szuzukában kellene behúzni, a Red Bull szempontjából a jövő heti Japán Nagydíj fontosságában az Osztrák Nagydíjjal vetekszik. A csapat és a motorgyártó az elmúlt hétvégéken motorcserékkel készült arra, hogy otthon mind a négy autójuk a lehető legversenykéesebb legyen, új, fejlesztett üzemanyagot is kapnak, ám a pálya gyors jellege miatt kérdés, hogy mennyire tudják majd tartani a lépést a Ferrarival és a Mercedesszel.

“Spában és Monzában is gyorsak voltunk, de rajtbüntetéseink voltak” – érvelt a szuzukai esélyeik mellett Marko.