Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, a két pilóta együtt az azóta eltelt 12 évben együttesen 9 világbajnoki címet szerzett, kölcsönösen tisztelik is egymást.

A mercedeses Hamilton épp ezért nem is örült, amikor idén azt látta, hogy a Ferrari idén érkezett ifjonca, Charles Leclerc kezdi háttérbe szorítani Vettelt, az angol egyenesen “aggódott” a négyszeres bajnokért.

“Tényleg aggódtam érte. Nagyon jól ismerem őt, egy generációhoz tartozunk, és pontosan tudom, milyen rossz passzban lenni, milyen, amikor negatív dolgokat mondanak az emberről, amikor leírnak, és amikor úgy érzed, még a csapat belül is a másik srácra irányul a figyelem” – magyarázta Szocsiban.

F1: Hamilton aggódott Vettelért 1

Hamilton szerint már Leclerc a kedvenc, pedig…

“Tudom, hogy pszichikailag milyen nehéz időszakokon mehet keresztül az ember versenyzőként, sportolóként, és tudom, hogy Seb is ezen ment keresztül. A csapattársa felfelé ívelt, és egészen magas pozíciókban lévő emberektől is olyanokat hallottam, hogy Sebnak annyi, vége.”

“De úgy tűnik, hogy míg korábban a Ferrarinál Sebre építettek, ő volt az első számú, mostanság, egy ideje már Charles-ról szól mindent, benne látják a jövőt. Úgy gondolom, a jövő év alakulása megmutatja majd, hogy ez tényleg így van.”

Hamilton kiemelte, hogy a Ferrari korábbi éveinek eredményei és az idei sikerei mögött is Vettel és nem Leclerc munkája áll:

“De sose becsüljük alá a versenyző hatását! Az autót évek óta fejlesztik, és ebben semmi szerepe nem volt Charles-nak. Seb dolgozott végig a csapattal. Szóval annak ellenére, hogy nem győztem, nagyon jó érzés volt látni, hogy ő nyert (Szingapúrban), egy igazán rendes emberrel, elkötelezett személlyel történt jó, és nem lehet még leírni.”