Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2019-es Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon. Az utolsó, 60 perces gyakorlást a ferraris Charles Leclerc nyerte a Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton és a másik Ferrariban ülő Sebastian Vettel előtt.

Napsütéses időben, 40 fokos aszfalton, 31 fokos levegőhőmérséklet mellett kezdték meg a körözést a pilóták. Először Kevin Magnussen hajtott pályára a Haasszal, de hamar kint volt a pályán a középmezőny számos képviselője is egy-egy installációs kör erejéig.

Egy ideig nem született mért kör a pályán, de a csöndet szűk tíz perc elteltével Valtteri Bottas Mercedese törte meg. A szokásosnál is passzívabb hozzáállás oka a még világosban induló edzésben és az eltérő körülményekben keresendő, az időmérő és a verseny is sötétben, villanyfény mellett zajlik majd.

Bottas körét később simán megelőzte a csapattárs Lewis Hamilton a közepes gumikon, de Charles Leclerc még jobbat tudott menni ennél, azonban a monacói Ferrariján a piros oldalfalú lágy gumik voltak fenn. A másik vörös autóval Sebastian Vettel első köre nem volt olyan acélos, többen is feltartották.

Talán az egyenlítői klíma miatt, talán valami más okból, de láthattunk egy motorhibát is az edzés harmadánál. Danyiil Kvjat Toro Rossójából halvány füst szállt fel, de a Honda-erőforrással hajtott autó minden további nélkül visszatért a bokszba. A továbbiakban azonban már nem tett meg egy métert sem az orosz, autójának hátulját szétszedték.

Nem volt jó edzése Sergio Pereznek sem. A hétvége elején még betegséggel küszködő mexikói a 22-es kanyarban érintette a falhoz erősen a Racing Pointot. A pályára került törmelék miatt az edzést kettéválasztotta egy virtuális biztonsági autós periódus, majd egy piros zászlós megszakítás.

22 perccel az edzés vége előtt újra szabad lett a pálya. Ekkor már jóval sötétebb volt az ég, mint korábban, így a forgalom is nagyobb lett. A Mercedesek is feltették a lágy gumikat, de a Ferrarik és a korábban pályára sem hajtó Max Verstappen is igyekezett válaszolni a Red Bull-lal. Hamilton a bokszból kifelé jövet meg is forgatta autóját.

Végül nagy meglepetésre Leclerc 2 tizeddel Hamilton előtt zárta a gyakorlást, Vettel lemaradása a harmadik helyen már hattized volt. A Ferrarikat nem várták ennyire előre az előzetes jóslatok a pálya karakterisztikája miatt – persze az időmérőig még sok minden változhat.

Őket Bottas követte, Alexander Albon pedig gyorsabb volt Verstappennél a Red Bull-lal. Az energiaitalosok lemaradása azonban már egy másodperc felett volt.

F1: Piros zászló és meglepetés az időmérő előtt 1

A Szingapúri Nagydíj időmérője délután 3 órakor kezdődik.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!