Erre nem sokan számítottak: az amerikai Haas-csapat csütörtök délelőtt bejelentette 2020-as versenyzői felállását, amely ugyanaz marad, mint az előző két évben volt, tehát a 2020-ig lekötött Kevin Magnussen mellett marad az elmúlt két évben küszködő, panaszkodó, nagy ritkán megvillanó Romain Grosjean.

A 33 éves francia a csapat 2016-os bemutatkozása óta a Haasnnál szolgál, most az ötödik évre írt alá az alakulattal.

“Mindig is a tapasztalat, az arra irányuló igény volt a Haas-csapat egyik alapköve, Romain Grosjean és Kevin Magnussen 2020-ban való versenyeztetése pedig biztos alapot ad a további fejlődéshez. A csapat munkájának ismerete, és az, hogy mi is tudjuk, mire képesek az autóban, biztosítja az igen értékes folyamatosságot és az erős alapokat. Az autó teljesítményének ingadozása miatt kemény év volt számunkra a 2019-es, de kettejük tapasztalatára építve fejlődhet, javulhat a csapat 2020-ra” – indokolt a csapatfőnök, Günther Steiner.

Grosjean helyére gyakorlatilag biztos befutónak tűnt a Renault-tól távozó Nico Hülkenberg, érdekes lesz látni, hogy az itteni lehetőség bezárulásával merre indul a német.

Opcióból nem sok van, talán az Alfa Romeóhoz könyörögheti be magát Kimi Räikkönen mellé – bár valószínű, hogy a Ferrari még egy évet adna olasz neveltjének, Antonio Giovinazzinak –, esetleg arra pályázhat, hogy Alexander Albon, Danyiil Kvjat és Pierre Gasly helyett őt választja a Red Bull Max Verstappen mellé.