Kabaréba illő jelenteknek lehettünk szemtanúi a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén, mely Charles Leclerc sikerével ért véget. Azonban a kvalifikáció arról marad majd emlékezetes, hogy a Q3-ba jutott pilóták többsége nem ért fel az utolsó próbálkozására a jó pályapozícióért és a szélárnyékokért való küzdelemben.

A fő bűnbaknak Nico Hülkenberget tartották a legtöbben, akit vizsgáltak is az első sikán levágásáért, ám a bizonyítékok az ő állításait támasztották alá, így nem kapott büntetést. Azonban a versenybírák újra beidézték a Renault versenyzőjét a Racing Pointos Lance Stroll és a McLaren spanyolja, Carlos Sainz mellett. Mindannyiukat túl lassú haladás miatt büntethetik meg, hacsak nem tudnak valamit felhozni saját védelmükre.

A Ferrari négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt is a zöld asztal mellé hívták. A gyanú szerint a német a pályán kívül szerzett előnyt, így a negyedik rajthelyét bukhatja el. A közvetítésben többször is megismételték azt a jelenetet, amikor autójával szélesen fordult a Parabolicában – a kanyarban ezen a hétvégén Michael Masi és az FIA különleges büntetést talált ki a vétkezőknek.

F1: Még negyedik rajthelyét is elbukhatja Vettel 1

A képen a vonalon túl halad mind a négy kerekével Vettel

Frissítés: Vettel megúszta a büntetést, a német megtarthatja a negyedik rajthelyét. A többiek megrovást kaptak, rajtbüntetést nem.