A hétvégi Olasz Nagydíjra Fernando Alonso is elutazik Monzába, a kétszeres világbajnok természetesen a McLaren színeiben lesz ott.

A múlt héten az Alfa Romeónál Marcus Ericssont trombitálták vissza Spába az USA-ból, ahol egyébként versenye lett volna, hogy beugorhasson Kimi Räikkönen helyett, ha a finn lábsérülése miatt nem tudott volna vezetni, de a McLaren főnöke, Andreas Seidl azt mondja, nem Alonso nem ilyen minőségben érkezik hozzájuk, megvan a rendes tartalékosuk.

“Ha Lando (a Belgiumba szintén lábsérüléssel érkezett Norris – a szerk.) nem tudott volna vezetni, Szergej (Szirotkin, a Renault és a McLaren közös tartalékosa) ugrott volna be. Ez a rövid távú terv, persze ha hosszabb felkészülési időnk van, akkor más forgatókönyvet is megvizsgálhatunk. De Szergej dolgozott a szimulátoron és kész ülése is van” – mondta Seidl a Speed Weeknek.

A kérdésre, hogy nem jobb opció-e a kétszeres világbajnok Alonso az F1-ben egy évet eltöltött orosznál, a főnök így felelt:

“Nem tudom pontosan, mi van a szerződésében, de Fernando továbbra is a McLaren tagja. Zak (Brown, cégvezér) tárgyal vele egyéb programokról, és probléma esetén átbeszélnénk vele a dolgot. Fernando ott lesz velünk Monzában, de pusztán a mclarenes nagyköveti minőségében.”

A McLaren néhány hete bejelentette, hogy 2020-ban teljes Indycar-programot indít, a cégvezér Brown pedig korábban azt mondta, erről fog majd tárgyalni Alonsóval Monzában.