A múlt hétvégi Belga Nagydíjon Charles Leclerc megszerezte a Ferrari első idei győzelmét, egy olyan hétvégén, amikor csapattársa, Sebastian Vettel a nyomába sem tudott érni. Vettel időmérős eredménye ugyan csalóka, mert a Q3-ban még a Q2-es idejét sem tudta megfutni, ami elég szokatlan, mindenesetre héttizedet kapott Leclerc-től.

A futamon aztán többször is elfékezte magát, és miközben Leclerc be tudta osztani a gumikat, Vettelnél annyira elfogytak, hogy nemcsak lassú volt, hanem két kiállásra is kényszerült.

“Nem volt meg a tempóm. Nem éreztem magam jól az autóban, túl gyorsan fogytak el a gumik” – mondta Vettel. “Szenvedtem a tapadással, túl sokat csúszkáltam. Sokkal többet, mint Charles, de nem tudom, hogy miért.”

Mattia Binotto csapatfőnök célzott rá, hogy a Ferrari is benne lehet Vettel gyenge hétvégéjében, neki sincs még magyarázata a történtekre.

“Sebastian sokkal jobban szenvedett a gumikkal. Pénteken és a versenyen is hasonló volt a helyzet” – magyarázta Binotto. “Ez egész biztosan a beállításokkal is összefüggésben lehet.”

“Seb hagyományosan nagyon jó a gumikezelésben. Különösen az első körökben, hogy aztán az etap végén többet tudjon kihozni a gumikból.”

“Ez olyasmi, amire oda fogunk figyelni. Meg kell próbálnunk megérteni, mi történt, hogy ebből tanulva jobbak legyünk a jövőben. De egyelőre nincs válaszom arra, mi történt.”