Vad pletykákat, Antonio Giovinazzi azonnali lecseréléséről szól “bréking” híreket generált csütörtök délelőtt, hogy az Alfa Romeo tartalékosa, Marcus Ericsson lemondta portlandi Indycar-hétvégéjét és Spába érkezett.

Később kicsit világosabb lett a kép, arról lehetett hallani, hogy Ericsson Kimi Räikkönent helyettesítheti, mostanra a csapat tiszta vizet öntött a pohárba.

Az Alfa Romeo közlése szerint a 2007-es világbajnok meghúzta egy izmát a nyári szünetben, de a Belga Nagydíj pénteki edzésein ő vezet majd. A csapat a szombatról nem közölt semmit, minden bizonnyal a holnapi tapasztalatok alapján dől el, a finn veterán folytatja-e a hétvégén, vagy Ericssonnak kell beülnie az autóba az utolsó edzésre és az időmérőre.

“Meghúztam egy izmot, ennyi. Majd meglátjuk, mi lesz. Vészforgatókönyv mindig kell, hülyeség lenne nem szólni a harmadik pilótának, ha esetleg én nem tudok vezetni. Okkal van tartalék versenyző minden csapatnál. Nem jött jól neki, hiszen versenye lett volna, de ez van” – mondta az újságíróknak Räikkönen.

A kérdésre, hogyan szerezte a sérülést, a tőle megszokott humorral felelt:

“Sportolás közben. Mindig is mondtam, hogy veszélyes, az ivás valószínűleg biztonságosabb. Abba ritkán sérülünk bele, csak a másnaposság van.”