Valtteri Bottas tavaly nyáron 1+1 évre szóló szerződést írt alá a Mercedesszel, ám a 2020-as opció élesítésének június 30-i határidejét a csapat hagyta lejárni, júliusban-augusztusban a főnök, Toto Wolff arról beszélt, hogy a nyári szünet alatt döntenek arról, marad-e a finn, vagy inkább az idén tartalékosként alkalmazott ifjoncukat, Esteban Ocont ültetik Lewis Hamilton mellé.

A döntés mostanra megszületett, a hétvégi Belga Nagydíj előtt bejelentették, hogy Bottas 2020-ra is marad a csapatnál.

“Nagy örömömre és büszkeségemre szolgál, hogy a negyedik szezonra is maradhatok a csapatnál, szeretnék köszönetet mondani minden egyes csapattagnak és a Mercedes vezetésének is a bizalomért! A teljesítményem évről évre javult, nagyon jó most ezzel a hírrel indítani a 2019-es idény második felét” – mondta a 30. születésnapját szerdán ünneplő finn.

“A végső célom az, hogy Forma-1-es világbajnok legyek. Elvben és a saját tapasztalataim alapján is hiszem, hogy a Mercedes a legjobb csapat ahhoz, hogy 2020-ban valóra válthassam ezt. Kilenc futam van még idén, határozott szándékom, hogy mindegyiken egyre jobban teljesítsek” – folytatta.

Wolff így beszélt a hosszabbításról:

“2019-re azt a célt tűztük ki Valtterinek, hogy erősebben térjen vissza, mint amilyen formát 2018 első felében mutatott, ezt pedig teljesítette, méghozzá néhány igen meggyőző szerepléssel az év elején. Bár így is az eddigi legsikeresebb félszezonja ez, még több sikerre vágyik és tovább kíván javulni. Pontosan ezt a hozzáállást várjuk a csapatunk tagjaitól.”

“A Valtterivel közösen elért eredmények nem a véletlennek köszönhetőek, a csapat integráns részét képezte az elmúlt két szezonban, a Lewisszal közös csapatmunkájuk példaértékű, a nehézségekre pedig kiválóan reagált. Nagyon örülök, hogy legalább még egy évig velünk marad, és kíváncsian várom, hova tud még fejlődni.”

Bottas idén négy pole-t és két futamgyőzelmet szerzett a Mercedesszel, 188 ponttal áll az egyéni bajnokság 2. helyén. A Wolff által emlegetett javulás elsősorban a pontok számára vonatkozik, hiszen a finn már 62 pontos hátrányban van a címvédő Hamiltonhoz viszonyítva, míg a Red Bull-os Max Verstappen alig hét ponttal lemaradva áll a 3. helyen.