Ahhoz képest, hogy a Red Bull váltig állította, a küszködő Pierre Gaslyval fejezi be az évet, hétfőn váratlanul bejelentette a csapat, hogy a franciát visszaküldte a Toro Rossóhoz.

Gasly helyén Alexander Albon bizonyíthat, ha pedig jól teljesít a szezon végéig, akár 2020-ra is szerződést kaphat. Albon egyébként újonc, a Toro Rossónál is csak az idén mutatkozott be, vagyis amennyire bátor, annyira kockázatos is a Red Bull lépése.

“Gaslynak problémái vannak forgalomban, pozíciókat veszít, és képtelen előzni” – kritizálta Marko keményen Gaslyt. “Muszáj volt lépnünk, és adnunk Albonnak egy esélyt a szezon végéig.”

“Gasly elfoglalja az ő helyét a Toro Rossónál, aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz Max csapattársa jövőre.” A teszt akár úgy is elsülhet, hogy 2020-ban ismét a tapasztaltabb Danyiil Kvjat kap esélyt a nagycsapatnál.

Marko ismét beszélt arról, hogy a Red Bull alábecsülte a Hondát, ezért az autó finomításával telt a szezon első fele. “Túl alacsony leszorítóerővel rendelkező autót építettünk. Alábecsültük, hogy mekkora fejlődésre képes a Honda, nagyobb teljesítményt kaptunk, mint vártuk.”

“Arra számítottunk, hogy a hiányzó lóerőket aerodinamikailag nagyon hatékony autóval kell majd kompenzálnunk, ezt azóta kijavítottuk. Az utóbbi néhány versenyen majdnem egyenrangúak voltunk a Mercedesszel, a Ferrarit utolértük. Úgy gondolom, hogy a szezon második felében minden típusú pályán versenyképesek leszünk.”