Ellenfél nélkül repítette Mercedesét az első rajtkockába Lewis Hamilton a Német Nagydíj szombati kvalifikációján, miután a Ferrari dupla betlivel zárt. Mind Sebastian Vettelt, mind pedig Charles Leclerc-t utolérte a balszerencse, mindkettőjüknek technikai malőr miatt kellett lemondania a rajtelsőségről.

A Ferrari újabb fiaskójára a Mercedes csapatfőnöke is reagált – Toto Wolff szerint a Ferrarinak sürgősen ki kell gyógyulnia a betegségéből. „Kár a Ferrariért és Sebastianért, főleg úgy, hogy utóbbinak ez a hazai nagydíja. Visszafogott volt a közönség, a Ferrari pedig beteg, és sürgősen ki kell kúrálniuk magukat. Nekünk ugyanis szükségünk van rájuk, hogy erős legyen a bajnokság.”

Ami a mercedeses pilótákat illeti, velük elégedett volt Wolff, noha Valtteri Bottas még a Red Bull versenyzőjétől, Max Verstappentől is kikapott.

„[Valtteri] nem volt messze, Lewis pedig egy hihetetlenül jó kört pakolt oda. Ha holnap is ezek a hőmérsékletek fogadnak minket, Valtterinek is lesz esélye” – tette hozzá a csapatvezető.