A Haas mellett a Racing Point (tavaly nyárig Force India) is új névadó szponzorral kezdte a 2019-es évet, a brit középcsapat a kenyai sportfogadási céggel, a SportPesával társult.

Ahogy a Haasnál, a Racing Pointál is bajok vannak, a SportPesa működési engedélyét ugyanis felfüggesztette a kenyai kormány, miután az ország elnöke, Uhuru Kenyatta nemrég arról beszélt, hogy több fogadási cég is adót csalhatott, és kiskorúaknak is lehetőséget adott a fogadásra.

A SportPesa sietett közölni, hogy a cég nem megy csődbe, nem szűnik meg: “Visszautasítjuk a megszűnésünkről szóló híreket. Párbeszédben állunk a kormánnyal és az illetékesekkel, a tárgyalások jól haladnak, hamarosan újra működni fogunk.”

Szerencsére a Racing Point számára a szponzori milliók csak kellemes pluszt jelentenek, hiszen a csapatot tavaly nyáron a versenyző Lance Stroll milliárdos édesapja – és befeketetőtársai – vásárolták fel, a működésre, sőt a komoly fejlesztésekre is van keret.

Olyannyira, hogy az idei évet a vártnál gyengébben kezdő alakulat most, féltávnál gyakorlatilag teljesen új autót vet majd be, a B verzió két részben érkezik: a hétvégi Német Nagydíjra a hátsó rész újul meg, a következő fordulóra, a Magyar Nagydíjra pedig az első rész fejlesztéseit hozzák majd.

“A kasztnin kívül minden teljesen új lesz” – hangsúlyozta a technikai igazgató Andy Green a német Auto Motor und Sportnak.

“Korábban egy ilyen fejlesztés elképzelhetetlen lett volna” – utalt az új tulajdonosok által biztosított forrásokra, hozzátéve, hogy a nyári szünet utánra is terveznek még fejlesztési csomagot.