A Haas-csapatnak van épp elég baja a versenyképtelen autóval és a problémás főszponzorral, így az már végképp nem hiányzik, hogy a versenyzőik egymás futamát tegyék tönkre, a Brit Nagydíjon mégis ez történt.

Romain Grosjean és Kevin Magnussen a futam első körén akadt össze, mindkettejük autója megsérült, pár körrel később be is fejezték a versenyt.

Biztosan nem teszik ki az ablakba, amit a csapatfőnöktől, Günther Steinertől kaptak, főleg, hogy már korábban is eligazították őket az egymás elleni küzdelmet illetően.

“Elfogadhatatlanok a történtek. Barcelona után már világosan megmondtam nekik, mit nem szabad. Pillanatnyilag nehéz helyzetben vagyunk, próbálunk rájönni, hogyan lehetne gatyába rázni az autót. Mindenki pokoli keményen dolgozik, úgy néz ki, hogy lehet esélyünk valami eredményre, a versenytempónk jónak tűnik, ők meg az 5-ös kanyarban egymásnak mennek. Ez egyszerűen elfogadhatatlan” – mondta a verseny után az olasz.

F1: Nagy bajban a Haas-pilóták 1

Steiner hozzátette, hogy a Spanyol Nagydíjon történt ütközésük után már letisztázták a pilótákkal, hogy ne menjenek bele a közvetlen csatákba, a csapat a bokszutcából rendezi majd a helyzetet.

“Barcelonában megmondtam nekik, hogy ha valamelyik úgy érzi, övé a pozíció, de elveszíti, akkor hagyja veszni. Majd én visszaadom neki. Egyértelmű volt az utasítás: ha valaki átadja a helyét, de neki volt igaza, akkor a futam későbbi részében rendezzük a dolgot.”

Steiner hozzátette, hogy a silverstone-i eset után valószínűleg még szigorúbb belső szabályokat vezetnek majd be.

A Haasnál Grosjean és Magnussen szerződése is az év végéig szól. A francia pilóta az eddigiek alapján szinte biztosan nem számíthat hosszabbításra, de a hullámzó teljesítményű dánnak is többet kellene mutatnia, ha 2020-ban is az amerikai csapatnál akar vezetni.