Alulmúlta a várakozásokat a 2019-es Forma-1-es szezon első felében a Red Bull újdonsült igazolása, Pierre Gasly, főleg csapattársához, Max Verstappenhez viszonyítva. Azonban úgy néz ki, a Brit Nagydíjon a 2016-os GP2-bajnok is ráérzett a dolgok ízére, és egész hétvégén kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani.

Az időmérő edzésen még a ferraris Sebastian Vettelt is legyőzte, úgy lett ötödik, majd a futamon a negyedik helyen intették le. Korábban – amikor még a Toro Rosso színeiben versenyzett – végzett már ennyire előkelő helyen: a tavalyi Bahreini Nagydíjat is a dobogósok mögött fejezte be.

„Ez volt az eddigi legjobb hétvégém az évben. Az osztrák versenyhétvége után több mindenen is módosítottunk, és a csapattal is megbeszéltük, hogyan tudnék javulni” – mondta a silverstone-i verseny után Gasly. „Nagyon sok változtatást eszközültünk, és örülök, hogy az első pillanattól fogva klappolt minden ezen a hétvégén. Erős volt a pénteki, a szombati és a vasárnapi nap is, élveztem mind a három napot. Elégedettek lehetünk ezzel az előrelépéssel.”

„Sok mindennek köszönhető, hogy ez sikerült. Ahogyan elmondtam, nem egy nagy, hanem sok kicsi változtatást végeztünk. Még most sem tökéletes, de határozottan jobbak vagyunk minden téren. Már csak egy kicsi kell ahhoz, hogy dobogóra is állhassak, de összességében erős hétvégét zártunk.”

A rajt utáni métereken Gaslynak volt egy necces szituációja a McLaren britjével, Lando Norrisszal, össze is értek, ami miatt több sérülés is keletkezett a padlólemezén. A francia viszont nincs meggyőződve arról, hogy ez komolyabban befolyásolta-e a teljesítményét.

„A futam után megnéztem, és láttam, hogy kicsit megrongálódott a padlólemez. Azt gondoltam, hogy rosszabb állapotban van, amit tudattam a csapattal. De csak néhány karcolás, nem is tudom, hogy hatással voltak-e egyáltalán a teljesítményemre. Alapvetően elég gyorsak voltunk, így nem vagyok benne biztos, hogy komolyabb kárról van szó.”

Negyedik helyének köszönhetően már 55 pont szerepel Gasly neve mellett a ponttáblázat 6. helyén, csakhogy még így is gigantikus a lemaradása Verstappenhez képest, aki a harmadik pozícióban áll 136 ponttal.