A McLaren 2019-nek teljesen új versenyzői felállással vágott neki, a visszavonult Fernando Alonso és az elküldött Stoffel Vandoorne helyére a spanyol Carlos Sainz és saját neveltjük, az újonc Lando Norris került.

Az elmúlt években keservesen küszködő alakulat az idei évben versenyképesebb, a pilóták pedig az esetek többségében ki is tudják használni a jobb autó potenciálját, így nem meglepő, hogy kedden este bejelentették, 2020-ra is marad az egymással kiváló viszonyt ápoló Sainz és Norris.

“Örömömre szolgál, hogy a hazai versenyünk, a hétvégi Brit Nagydíj előtt bejelenthetem a csapat 2020-as pilótafelállását. Carlos és Lando is bizonyítja, hogy igazi versenyzők és fontos szerepük van a magunkra találásunkban. Mind a pályán, mind a gyárban jelentősen hozzájárultak az új lendületünkhöz és a jobb csapatmorálhoz” – indokolt a McLaren-vezér Zak Brown.

A csapatfőnök Andreas Seidl nemrég már jelezte, hogy a továbbra is szerződésben álló Fernando Alonsót a múlt részének tekinti, Sainzban és Norrisban látja a McLaren jövőjét – a szerződések meghosszabbítása kapcsán így beszélt:

“A mai bejelentés biztosítja a folyamatosságot a csapatnál. Carlos és Lando teljesítménye is kulcsfontosságú volt az eddigi fejlődésünkben, a visszajelzéseik lehetővé tették a mérnökeink számára az MCL34-es javítását, és az MCL35-ös előkészítését. Carlosnak kulcsszerepe volt az autó fejlesztésében, míg Lando hihetetlenül gyorsan magára talált a Forma-1-ben, hétvégéről hétvégére magabiztosabb. Nagyon jó hír ez a csapat számára, várjuk a közös munka folytatását!”