Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2019-es Forma-1-es Francia Nagydíjon. Az utolsó, 60 perces gyakorláson Valtteri Bottas volt a leggyorsabb, megelőzve mercis csapattársát, Lewis Hamiltont és a ferraris Charles Leclerc-t.

Derült időben, 49 fokos aszfalton, 25 fokos levegőhőmérséklet mellett kezdték meg a körözést a pilóták. Először Lando Norris hajtott a pályára a McLaren volánjánál, de hamar kint volt a pályán a középmezőny számos képviselője is.

Az installációs körök után 1:35,832-es idővel Robert Kubica iratkozott fel elsőként az eredménylistára a Williamsszel. A gyorsabb istállókra jó negyed órát kellett várni, a Red Bullos Pierre Gasly volt az első a nagycsapatok versenyzői közül. A franciát hamar átugrották a többiek, az első körök a két Mercedes és Ferrari mellett a renault-s Nico Hülkenberg és Norris is jobb időt futott nála.

Féltávnál két Mercedesszel Bottas és Hamilton állt az élen és Leclerc és Vettel Ferrarija előtt. A jobbik Red Bull-lal Max Verstappen az ötödik helyen állt ekkor, míg a másik autóval Gasly csak a tizedik volt. Kettejük közé Hülkenberg, a két McLaren és Alexander Albon férkőzött be ekkor.

A 60 perces gyakorlás nagyobb gondok nélkül lezajlott. George Russell Williamsével nem volt minden rendben, a Forma-2 tavalyi bajnoka erőhiányra panaszkodott az edzés során.

Az utolsó percekre benépesedett a pálya, és mindenki igyekezett javítani köridején. Az edzést végül Bottas nyerte, négy századmásodperccel megelőzve Hamiltont. A Ferrari duójának lemaradása bő négytizedre rúgott, közülük Leclerc volt a gyorsabb néhány századdal. A Red Bull már inkább a középmezőny elejéhez volt közelebb, mintsem a Mercedeshez az ötödik-hatodik helyen.

F1: Bottas a leggyorsabb az időmérő előtt 1

A Francia Nagydíj időmérője délután 3 órakor kezdődik.