A két héttel ezelőtti Monacói Nagydíj után két pilótapiaci pletyka is szárnyra kelt, az egyik arról szólt, hogy Sebastian Vettel az év végi visszavonulást fontolgatja, míg a másik a Red Bull-os Pierre Gaslyt érintette, a Motorsport.com olasz kiadása arról írt, hogy az energiaital-gyártó a francia ejtését tervezi, utódjául pedig a jelenleg a Renault-nál vezető Nico Hülkenberget nézték ki 2020-ra.

A Kanadai Nagydíj csütörtöki médianapján Vettel újra leszögezte, hogy semmi alapja nem volt a visszavonulásos hírnek:

“Soha nem mondtam semmi ilyesmit, szóval fogalmam sincs, honnan vették” – szögezte le.

“Úgy gondolom, hogy akkor szállok ki, amikor akarok, és a csapat is akkor rúghat ki, amikor kedve tartja, de én elégedett vagyok a Ferrarival és remélem, hogy a Ferrari is elégedett velem. Értem, hogy az újságírók munkájához az is hozzátartozik, hogy ha nem is koholmányokkal, de érdekes dolgokkal álljanak elő, de írhatnak, amit akarnak, én meg azt csinálok, amit én akarok” – morgolódott a négyszeres világbajnok.

F1: Vettel és Gasly is nekiment az újságíróknak 1

A Gasly-Hülkenberg-pletykát korábban már cáfolta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, Montrealban pedig a hírbe hozott renault-s német is egyszerű “kitalációnak” minősítette a dolgot.

Gasly is megszólalt, a francia pilóta név szerint kritizálta a spekuláció elindítóját, Roberto Chincherót:

“Nem valami jó az értékrendje azoknak, akik minden alap nélkül írogatnak mindenfélét. Kiábrándító ilyesmit látni egy olyan tapasztalt újságírótól, mint Chinchero úr.”

A francia ifjonc azt is elmondta, hogy jó a kapcsolata a pilótaügyeket is irányító Markóval:

“Jó a viszonyunk. Nagyon támogató és világosan látja, mi zajlik a színfalak mögött a csapatnál. Úgy érzem, továbbra is messze vagyok még attól, hogy a maximumot hozzam ki magamból, de érzem és látom, hogy hétvégéről hétvégére javulnak a dolgok.”