Fernando Alonso 2018 óta a Toyota versenyzője a hosszútávú világbajnokságban, a spanyol csapattársaival több futamot – köztük a Le Mans-i 24 órást – nyert már a japán márkának, így nem meglepő, hogy más kategóriában is lehetőséget kap tőlük.

Alonso ma és csütörtökön a Toyota Gazoo Racing terepralis részlegének vendégeként a márka idei Dakar-győztes Hiluxát vezeti a Dél-Afrikai Köztársaságban, egy Johannesburgtól 900 km-re fekvő sivatagos területen.

A kétszeres Forma-1-es világbajnokot a 2009-es Dakar-győztes Giniel de Villiers készítette fel a tesztre, az autóban pedig navigátora, Dennis Murphy segíti Alonsót.

“A kontrollált környezetben végzett teszt az első lépés, hogy mindannyian lássuk, mik a lehetőségek” – mondta a Gazoo Racing South Africa csapatigazgatója, Glyn Hall Motorsport.comnak az év elején Alonsóról, pontosabban az esetleges Dakar-részvételéről.

“Lehet, hogy nem tetszik neki, lehet, hogy úgy látná, túl sok időt venne el tőle, miután szembesül a Dakar nehézségével. Fernando kivételesen tehetséges, ezt láthattuk már az elmúlt 17 évben. A világ egyik legjobb autóversenyzőjévé vált. Ha valaki jó versenyző, akkor jó versenyző, megvannak a képességei.”

Alonso idén folytatja a toyotás programot a WEC-ben, emellett május végén a McLaren segítségével újra nekifut az Indy 500-asnak is, hogy megnyerésével begyűjthesse az autóversenyzés ún. hármas koronáját. Hogy a terepralizással is megpróbálkozik-e később, az még a jövő zenéje, a teszt után minden bizonnyal ő is jobban látja majd, hogy neki való-e az ilyesmi.

(Nyitóképünk illusztráció, nem Alonso tesztjén, hanem az idei Dakar-ralin készült, az autót Nasszer Al-Attijah vezeti.)