Másfél éves kihagyás után ismét a száguldó cirkusz mezőnyét erősíti Danyil Kvjat. A Toro Rossónál már harmadik etapját töltő orosz versenyző a tizedik helyen ért célba a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Az orosz összességében pozitív futamon van túl, bár egy ponton megjárta a kavicságyat is, amikor Lance Stroll Racing Pointját próbálta megelőzni. A 15. helyről rajtoló versenyző borsot tört Pierre Gasly és a Red Bull orra alá, az anyacsapat versenyzője ugyanis nem talált utat Kvjat mellett, hiába voltak autóján frissebb, lágy abroncsok. A franciának így be kellett érnie a pontot már nem érő 11. hellyel.

A verseny után az orosz ki is emelte Gaslyval vívott csatáját. “Nagyon megnyugtató, hogy egész versenyen át magunk mögött tudtunk tartani egy gyorsabb autót. Folyamatosan hátrafelé kellett figyelnem, de nagyszerű, hogy pontot tudtunk szerezni.”

“Teljesen frissnek érzem magam és úgy gondolom, ez az újrakezdés tökéletes lehetőség arra, hogy jobb versenyző és jobb ember legyek. Az időmérő sikerülhetett volna jobban is, de tanulni fogunk az ilyenekből, és legközelebb jobban csináljuk majd” – mondta a még mindig csak 24 éves pilóta.