Mindössze pár másodpercig tartott Daniel Ricciardo igazi versenye a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A Renault versenyzője a rajtnál ráhajtott a pályát szegélyező fűsávra, ami megdobta az autóját, valamint leszakította autója első szárnyát. A baleset maradandó sérüléseket okozott az R.S. 19-es kódjelű gépen, emiatt később fel is adta a futamot a mindig mosolygós ausztrál.

„Frusztráló, hogy ilyen gyorsan vége lett, a versenynaptár más helyszínén könnyebben lenyelném ezt a gombócot” – mondta a 12. helyről induló pilóta. „Nem szándékoztam a fűre hajtani. Az elindulásom jobb volt, mint Perezé, mögé is értem, de kimentem a fűre és a buckára csúsztam, amit előtte nem is láttam.”

„Korai lenne még elkeseredni. Az autó jó, Nico [Hülkenberg] hetedik lett. Folyamatosan pontszerzők lehetünk, erre fogunk építlezni” – tette hozzá.

Ricciardo, miközben az interjúkészítésre kijelölt ketrecben nyilatkozott, állítása szerint nem tudott koncentrálni saját mondanivalójára egy mellette álló riporterhölgy hangereje miatt. Az ausztrál nem éppen a legszebb szavakat használva szólta meg a BBC munkatársát.