Barcelonában szerdán is folytatódott a 2019-es előszezoni tesztelés, a nap első felében az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönen lett a leggyorsabb, a Pirelli C4-es (a tavalyi szuperlágynak megfelelő) keverékén a gyakorlás eddigi legjobb idejét teljesítette, 1:17,762-t futott.

A második a volt csapattárs, Sebastian Vettel volt, aki a kettővel keményebb, C2-es keveréken, hideg aszfalton is 1:18,614-et hozott, tovább erősítve, hogy a vörös autó nagyon gyors lehet. Ráadásul megbízható is, hiszen a német 80 kört ment az SF90-essel, ennél többet csak a Mercedes produkált, Valtteri Bottas (9.) 88 kört tett meg.

A Red Bull ugyanakkor viszonylag sovány futásteljesítményt mutatott, Max Verstappen 34 kört húzott le – paddockbeli pletykák szerint vibrációkkal küzdenek az RB15-össel.

A körözést egyszer kellett megszakítani délelőtt, a Haas állt le a pályán Pietro Fittipaldi kezei között, nem sokkal a leintés előtt pedig Carlos Sainz pördült meg az utolsó sikánban, de folytatni tudta, visszavitte a McLarent a bokszutcába.

Szerda hajnalban végre befutott a Williams 2019-es autója is Barcelonába, de a mai napra beosztott George Russell még nem járt a pályán, csak a garázsból lehetett hallani a motor többszöri beindítását és leállítását.

F1: Räikkönen a leggyorsabb a harmadik napon 1