Idén rég nem látott mértékű mozgások történtek és történnek a Forma-1-es pilótapiacon, nagy nyertesekkel és nagy vesztesekkel.

Az előbbiek közé tartozik például  Charles Leclerc és Pierre Gasly, akik jövőre már élcsapatoknál, a Ferrarinál és a Red Bullnál vezetnek majd, míg az utóbbiak táborát erősíti a Force Indiá-s Esteban Ocon, ugyanis miután a tulajdonos fia, Lance Stroll beül a helyére, valószínűleg ülés nélkül marad, mercedeses kötődése miatt ugyanis senki nem szeretné igazolni a tehetséget.

A 2019-re szintén csapatot váltó, a Red Bulltól a Renault-hoz kerülő Daniel Ricciardo azt mondja, sajnálja Ocont, de nem rendkívüli az esete:

“Őszintén hiszem, hogy a mezőny túlnyomó része a tehetsége alapján van itt. Szerintem ebben a tekintetben egyáltalán nem áll rosszul a Forma-1. Nem tudom, mi lesz most Oconnal. Nyilván megérdemelné, hogy jövőre is az F1-ben legyen, de nem ő lenne az első, aki kimarad. Korábban is jártak már rosszul tehetséges pilóták.”

Ricciardo bizonyos mértékben maga is hozzájárult Ocon helyzetéhez, hiszen a francia a Renault jelöltjei között volt, mielőtt az ausztrál oda szerződött volna.

“Ha jövőre nem lesz ülése, vége az F1-es karrierjének? Szerintem nem. Szerintem mindig volt ilyesmi, és tényleg nem szerencsés, de úgy gondolom, nincs ebben semmi újdonság. Nyilván nem azért szerződtem át, hogy vele kitoljak, de az átigazolásom is hozzájárult kicsit, hogy ebbe a helyzetbe került.”