A Mercedes F1-es utánpótlása pillanatnyilag teljes kudarcnak fest, hiszen egyik neveltjük, Pascal Wehrlein már tavaly kipottyant a sportágból, az elmúlt két évben a Force Indiánál versenyző Esteban Ocont Lance Stroll túrja majd ki 2019-re a silverstone-iaktól, míg a Forma-2 bajnoki éllovasának, George Russellnek reménye sincs a Forma-1-be való fellépésre.

A Mercedes-főnök Toto Wolffot nagyon bosszantja a helyzet, Ocon kapcsán a riválisokat hibáztatja, amiért nem akarták vagy merték leigazolni a hozzájuk kötődő francia tehetséget.

“Hihetetlen, ami itt júliusban és augusztusban ment! Annyi intrika, alakoskodás, hazugság volt a háttérben. Nem minden jó srácnak jut ülés, és valószínűleg Esteban is közéjük tartozik majd. Júliusban két ajánlat is volt az asztalon, rendes szerződéssel, csak azt kellett eldönteni, hogy melyik a jobb. Végül mindkettő elszállt, mert egyeseknek nincs elég vér a pucájában, hogy tartsa a szavát” – háborgott a Sky Sportsnak az osztrák.

Wolff: A riválisok gyávák voltak Ocont igazolni 1

Wolff azt ígérte, nem engedik el Ocon kezét, de ezt azt is jelenti, hogy a szerződését sem fogják felbontani csak azért, hogy egy másik csapat Forma-1-es autójába ülhessen:

“Ő az egyik leendő sztárunk, ebben 100%-osan biztos vagyok. Erős srác. Megélt már nehéz pillanatokat a pályafutása során, de megoldjuk majd ezt is!”

“Kizárt, hogy szerződést bontsunk, ugyanis egy napon Mercedest fog vezetni, futamokat és bajnoki címeket fog nyerni, megmutatja majd a többieknek, mekkora hibát követtek el!”

A főnök Russellre is kitért: “Annál többet már nem tehet, mint most. Tavaly megnyerte a GP3-at, idén a Forma-2-ben küzd a címért Lando Norrisszal. Mindkét srác megérdemli a Forma-1-es lehetőséget, és kétségem sincs afelől, hogy ő is eljut majd az F1-be, azt majd meglátjuk, hogy egy másik csapatnál vagy nálunk.”

A Mercedes egyébként péntek délután a fent említett pilótahármasából Wehrleint el is engedte, Oconnal és Russell-lel is épp elég a gondjuk.