Bár a Ferrari számít a szingapúri versenyhétvége favoritjának, az első edzésnap nem zárult túl jól, legalábbis nem a bajnoki címért Lewis Hamiltonnal harcban álló Sebastian Vettelnek, ugyanis a második edzés közepe táján, gyors körén a falnak vágta az autót, és bár az ütés nem volt nagy, a hűtő szivárgása miatt nem folytathatta a munkát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The fine line between close and too close 💥 . #Vettel #F1 #Formula1 #SingaporeGP #Ferrari

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 14., 2018, időpont: 7:09 (PDT időzóna szerint)

Ugyan Kimi Räikkönen lett a leggyorsabb és a finn végig is vitte a tervezett programját, németnek mégis csak kimaradt mind kvalifikációs, mind a versenyszimuláció, de azt mondja, aggodalomra semmi ok, a saját adataik mellett a riválisok szereplése alapján is jól be tudják lőni, hogyan tovább szombaton:

“Egyáltalán nincs ok a pánikra. Szerintem mostanra elég jól kitapasztaltuk már, hogy tudjuk olvasni a többiek munkáját, mit csináltak, hogy kezelték a a gumikat, ami a legfőbb vasárnapra, és holnap behozható a többi.”

A négyszeres világbajnok amúgy szoros csatát vár, nem érzi, hogy a Ferrari fölényben lenne: “Szerintem nagyon szoros a verseny a három csapat között. A Red Bull talán közelebb van, nagyon gyorsnak tűntek. De csak vasárnap derül majd ki igazán, persze az időmérő is fontos, azt meg majd holnap meglátjuk.”