A Forma-1-et keretbe foglaló szerződések 2020 végén kifutnak, a sportág jogtulajdonosa, a Liberty Media pedig minden területen reformokkal készül a 2021-ben kezdődő új korszakra. A pénzügyek (kiadási plafon, a bevételek egyenlőbb elosztása) mellett műszakilag is megújul majd az F1, és bár a motorok terén talán mégsem jön változás, maguk az autók alaposan átalakulnak.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn szerda este Szingapúrban, a Tech Talk szemináriumon mutatott képet a 2021-es F1-es koncepcióról. A beszélgetés ugyan zártkörű volt, de néhány kép “kiszivárgott” az eseményről.

A Brawn által megmutatott Ferrarin már 18 colos kerekek, egyszerűbb és sokkal magasabb véglapokkal szerelt első szárny, egyszerűbb vonalú oldaldoboz látható, a motorborítás és a hátsó szárny pedig kapcsolódik – hogy ez a DRS evolúciója-e vagy sem, nem világos, ugyanis Brawn korábban az előzést segítő megoldás kivezetéséről beszélt. Érdekesség még, hogy a hátsó szárnyból leágazik egy, a hátsó gumikat takaró borítás, ez a forgó kerekek összeérésekor történő balesetek rizikóját csökkentheti.