A Red Bull 14 forduló után a senki földjére került a konstruktőri bajnokságban, a Mercedes és a Ferrari már beérhetetlen számukra, a pillanatnyilag 4. helyen álló Renault-tól pedig nem igazán kell tartaniuk, ráadásul Daniel Ricciardo és Max Verstappen is csak matematikailag esélyes már az egyéni bajnoki címre, a hétvégi Szingapúri Nagydíj után pedig szinte biztosan ki is hullanak a versenyből.

Szingapúrban csütörtökön azt monda a címvédő Lewis Hamilton, hogy ezen a hétvégén viszont a Red Bull-lal is számolni kell.

“Számos futamon közel voltak azért, szóval feltételezhetjük, hogy most is így lesz, ez a futam általában jó nekik! Úgy tudom, egy ideje már befejezték az autó fejlesztését, hogy a jövő évire koncentráljanak. Én így hallottam legalábbis. Abból főznek, ami van, de ezen a pályán, ahol nagyon számít a leszorítóerő, mindig jól bánnak a gumikkal, úgyhogy ugyanolyan erős hétvégéjük lehet, mint tavaly is volt.”

A Milton Keynes-i csapat főnöke, Christian Horner azt állítja, nem mondtak még le az évről, továbbra is hajtani fognak.

“Nem, nem igazán fogunk lazítani. Még mindig borzasztó sokat tanulhatunk idén. Jön pár jó pálya. Nagyon várom Szingapúrt, várom még Mexikót is” – mondta a RACER kérdésére Horner. “Japán is érdekes lehet számunkra, és ha esik, Brazíliában is lehet keresnivalónk.”

“A legnehezebb futamok, Spa és Monza sem voltak rosszak, Spában a dobogóra értünk, és Monzában is meglett volna (Verstappen büntetése nélkül), szóval nem állunk rosszul.”

Annak ellenére, hogy Horner kiemelte Szingapúrt, azért nem hiszi, ugyanolyan erősek lehetnek majd, mint a korábbi utcai pályán, Monacóban, ahol Ricciardo nyerni tudott, de így is van miben bízniuk:

“Remélhetőleg Szingapúrban versenyképesebbek lehetünk. Rendben, Szingapúr nem Monaco azért, hosszabb egyenesek vannak, meg minden, de Monzában több mint egy másodpercre voltunk elmaradva az időmérőn, szóval annál csak közelebb lehetünk. Tudjuk, hogy a versenyen képesek vagyunk tartani a lépést az élmenőkkel, Szingapúrban pedig nem feltétlenül egykiállásos verseny lesz, szóval jobbak lehetnek az esélyeink.”