A Forma-1 tavaly érkezett új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media úgy döntött, hogy véget vet egy sokak által elavultnak tekintett hagyománynak, az idei évtől száműzték a rajtrácsról a grid girlöket, a modellek helyett ma már helyi gyerekek, grid kidek kísérik a pilótákat.

Az újítást azonban nem minden versenyhelyszín üdvözölte, Monacóban az F1 vezetésével dacolva az egyik szponzor hoszteszeiként idén is ott voltak a csinos hölgyek, valamint Oroszországból is rögtön a döntés bejelentésekor jelezték, hogy Szocsiban így vagy úgy, de 2018-ban is ott lesznek a lányok a pályán.

Mint kiderült, a hétvégén soron következő Szingapúrban is így állnak a dologhoz, a Yahoo Lifestyle Singapore tudósítása szerint a Singapore Airlines stewardessei a korábbi évekhez hasonlóan most is megjelennek majd.

“Az utaskísérőink a Singapore Airlines márkanagykövetei is, és a 2018-as Szingapúri Nagydíjon is fontos szerepet játszanak majd” – közölte a futam névadó szponzoraként szerepet vállaló légitársaság.

Egy PR-szakember, Dean Shams így nyilatkozott a Yahoo-nak:

“A Liberty Media a szexizmus egyik formájaként tekint a grid girlökre, ugyanis tipikusan alulöltözötten kidomborítják a szexualitást. Ebben igazuk van, ha szeretnék progresszív brandként megjeleníteni a Forma-1-et. A Singapore Airlines és általában Szingapúr viszont helyi ikonokként tekint a Singapore Girsre (az utaskísérők), ezért nagyon is jól képviselik Szingapúr brandjét, egyediségét és vendégszeretetét.”