Hamilton és a Mercedes sima vereséget szenvedett a Ferraritól a Belga Nagydíjon: a címvédő hiába indult a pole-ból, Sebastian Vettel közvetlenül a rajt után, erőből faképnél hagyta, és végig kézben tartotta a versenyt.

Hamilton arcán a leintés után is látszott a csalódottság, írott szavaiban egy kis tanácstalanságot is fel lehet fedezni.

“TeamLH, csak tudatni akarom veletek, hogy mennyire hálás vagyok a támogatásotokért, a szeretetetekért, az energiátokért és az odaadásotokért” – írta Hamilton.

“Ti inspiráltok engem és emeltek fel, amikor mélyponton vagyok. Higgyetek nekem, én is csak ember vagyok, és nekem is megvannak azok a mélypontjaim, amelyek nektek, de a csodálatos dolog az, hogy egymást emeljük fel.”

“Amikor mélypontra kerülünk, akkor is támaszkodhattok rám vagy akár TeamLH-s csapattársatokra, mindannyian közösen vagyunk ebben. Köszönöm nektek, hogy bíztok és hisztek bennem.”

“Én is hiszek bennetek, bármit meg tudtok tenni, amit egyszer a fejetekbe vettetek. Holnap valami újjal és izgalmassal jelentkezem, isten áldjon titeket.”

Hamilton egyébként úgy érzi, blöffökkel többé nem lehet legyőzni a Ferrarit. “Már az előző két versenyen is az övék volt a jobb autó, mi viszont jobb munkát végeztünk. Nevezhetjük ezt egyfajta blöffnek is, de ezt csak néhány alkalommal lehet eljátszani.”

“Egy idő után ugyanis az ellenfeled is rájön, hogy mit csinálsz. A következő néhány futam nagyon árulkodó lesz, kiderül, hogy képesek-e tartósan ilyen magas szinten teljesíteni. Én sem tudok állandóan csodát tenni.”