Kiváló stratégiai húzásnak bizonyult, hogy a két McLaren elhúzta az első és egyetlen kerékcseréjét a 2018-as F1-es Magyar Nagydíjon. A csapat majdnem egy kettős pontszerzéssel indulhatott a nyári szünetre, ám a 49. körben Stoffel Vandoorne autójában megadta magát a sebességváltó, így pontszerző helyről kényszerült búcsúzni a belga.

Fernando Alonso nem csak a pontszerzésnek örülhetett a verseny végén. A spanyol ugyanis a 37. életévét töltötte vasárnap azon a pályán, ahol 2003-ban első győzelmét is szerezte. „Határozottan egy jó vasárnap volt a mai, a bokszutca falán múlt az egész, jól összerakták a tökéletes stratégiát” – dicsérte csapatát Alonso. „Úgy döntöttek, hogy az első etapot nyújtsuk meg, amennyire csak lehet, nagyjából 15 körrel többet megtéve, mint a többiek. Így Stoffellel egyetemben 3-4 helyet javítottunk.”

„Megérdemeltük volna a nyolcadik és kilencedik helyezést, de sajnos a váltógondok megakadályozták Stoffelt a pontszerzésben” – nyilatkozott csapattársáról Alonso. „Ezt leszámítva tökéletes a vasárnapunk. Boldog vagyok, hogy újabb négy pontot szereztünk a csapatnak. A vasárnap az, ami igazán számít!”

„Mostantól itt a pihenés ideje, mielőtt újra autóba ülünk augusztus közepén” – tekintett előre végül 2005 és 2006 világbajnoka. Alonso születésnapi meglepetése természetesen nem maradt el, a McLaren szerelői mind a pilóta bőrébe bújva köszöntötték a spanyolt.

A csapattárs, Stoffel Vandoorne érthető módon kissé keserű szájízzel nyilatkozott kiesését követően. „Csalódást keltő verseny ez a mai. Jól rajtoltunk és feljöttünk néhány helyet az első körben. Jó stratégiát adott a csapat, így a feladat csak annyi volt, hogy behozzuk a kocsit a célba.”

F1: Örül a születésnapos Alonso 1

„Sajnos technikai problémánk akadt, így le kellett állítani az autót. Kár, hogy így fejeztük be, de csapatként ma mindent jól csináltunk” – mondta a McLaren belga pilótája.