Hatodik helyével idei második legjobb eredményét szerezte Pierre Gasly a 2018-as F1-es Magyar Nagydíjon. A francia a verseny java részét egyedül töltötte,, miután a nagycsapatok versenyzői gyorsan elhúztak előle, míg ő egy kényelmes előnyt autózott ki a mögötte jövő Kevin Magnussen Haas-Ferrarijával szemben.

„Tudjuk, hogy lehetetlen ennél jobb eredmény elérni” – kezdte Gasly, miután célba ért. „Azt hiszem, én voltam az egyetlen a B csoportból, aki nem kapott kört, ez jó érzés. Nagyon boldog vagyok, mert tudtuk, hogy két-három nagy esélyünk lesz az évben, amikor az autó jobban megy, mint egyébként szokott.”

„Idén meg akarom ragadni ezeket a lehetőségeket, és sikerült is Bahreinben, illetve Monacóban. Most pedig ismét tudtuk, hogy valami nagy is kisülhet, jól sikerült a tegnapi nap, és mai is, ennek nagyon örülök” – mondta Gasly.

A francia a verseny vége felé aggódni kezdett, hogy Magnussen megelőzheti, ám végül ez nem történt meg. „Elég nagy nyomás alá kerültem Kevin részéről, de az autó remek volt. Végig nyomtam, elhúztam Kevintől, és egyszer volt egy tíz másodperces különbség is, ami 40 körig fenn is állt.”

„Mindent beleadtam, mert tudtam, hogy a Haas nagyon gyors, és sok üzemanyagot spóroltunk. Azt gondoltuk, hogy ők is hasonlót művelnek, majd a végén támadnak, és így is lett. Ha esetleg egy magányos versenynek tűnt volna, el kell mondanom, hogy kemény munka állt mögötte” – zárta mondanivalóját a Toro Rosso franciája.