Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése idén kifut, a 28 éves ausztrál pedig jó ideje mérlegeli, hogy maradjon-e az energiaitalos csapatnál, vagy máshol folytassa.

A hétvégén következik a Red Bull hazai futama, az Osztrák Nagydíj, az energiaital-gyártó pedig minden bizonnyal szeretné is otthon bejelenteni a jövő évi felállást, és nem is tűnik lehetetlennek, hogy így lesz.

Szerdán Ausztriában Ricciardo és a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is arról beszélt, hogy közel a megegyezés.

“Még nem zárult le a dolog, de hamarosan. Nincs már messze” – mondta Ricciardo egy promóciós rendezvényen.

Bár az ausztrál az elmúlt időszakban eredményekkel bizonyította, hogy jelenleg talán a legjobb elérhető versenyző, a helyzete talán nem olyan jó, mint elsőre látszik. A Mercedes minden bizonnyal megtartja Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast – ha pedig lecserélik a finnt, a Force Indiánál nevelt Esteban Ocon lehet az utód –, a Ferrarinál azt mérlegelik inkább, hogy Kimi Räikkönent tartsák-e meg vagy az ifjonc Charles Leclerc kerüljön Sebastian Vettel mellé 2019-re, így valós, de nem túl vonzó lehetősége csak a siralmas állapotban lévő McLarennél és az egyelőre még mindig távoli ígéretet jelentő gyári Renault-nál lehetne Ricciardónak.

Marko arra utalt, hogy a Red Bullnál is tisztában vannak jó alkupozíciójukkal, így még a pilóta minden bizonnyal jelentősen megnőtt fizetési igényeit sem fogadják el feltétel nélkül:

“Úgy gondolom, hogy Daniel nincs túl jó helyzetben. A Mercedesnél és a Ferrarinál egyértelműen megvan az első számú pilótájuk. Azt is tudom, hogy a Ferraritól nem is kapott ajánlatot Ricciardo. Amennyire tudom, a Renault meg akarja tartani a jelenlegi versenyzőit, ráadásul nem is olyan anyagi keretekkel dolgoznak, amilyet Ricciardo szeretne. Sportszempontból Danielnek nincs alternatívája. Eredetileg biztosan nem így képzelte. Mi szeretnénk vele folytatni, de nem bármi áron.”