A múlt hétvégi Forma-1-es Kanadai Nagydíjon a McLarennél vendégeskedett Michael Andretti, akinek csapatával a wokingiak valószínűleg közös IndyCar-projektet indítanak 2019-ben.

Ez nem is újdonság, ám a veterán szakújságíró Joe Saward blogján egy másik dologra is rámutatott, kiemelte, hogy Andrettit elkísérte Montrealba az Andretti Autosport elnöke, J-F Thormann és a volt F1-, jelenleg IndyCar-pilóta Alexander Rossi édesapja, Pieter Rossi is.

“Ahhoz nem kellene a másik két ember, hogy elintézzék a McLaren-emblémás Andretti-IndyCart Alonsónak a jövő évre, szóval nyilvánvalóan valami más is képben volt. A (Forma-1-tulajdonos) Liberty Mediánál és a Force Indiánál tett látogatásaik arra utalnak, hogy körbeszaglásztak, hogy össze lehetne-e hozni a bajban lévő csapat megvásárlását” – írta Saward.

A Force India a tulajdonosok – Subrata Roy és Vijay Mallya komoly gondjai miatt – jó ideje a piacon van, és bár állítólag már a Mercedesnek is tartoznak közel 20 millió dollárral a motorokért, ha az Andretti-Rossi csoport valóban megvenné és amerikanizálná a silverstone-i alakulatot, az az USA-ban a Forma-1-et minden lehetséges módon népszerűsíteni akaró Liberty érdekeivel teljesen egybevágna, azért az F1-tulajdonos biztosan további kölcsönökkel segítené az alakulatot az eladásig.

A Sports Business Daily érdeklődésére az Andretti Autosport részéről nem is cáfolták a Force India iránti érdeklődést:

“Az Andretti Autosport sok területre kiterjedő motorsportcég, számos lehetőség érdekel minket mind a jelenlegi portfóliónkon belül, mind azon kívül is” – írták.