Már az első körben pályára kellett küldeni a biztonsági autót a 2018-as F1-es Kanadai Nagydíjon, miután Lance Stroll és Brendon Hartley ütközött a rajt után. Stroll Williamse a pálya legszűkebb, kanyargós részén megcsúszott, és nem maradt hely a külső íven támadó Hartley számára. Az új-zélandi így Toro Rossójával felkenődött a falra, majd onnan félig Stroll autójára pattanva a kanadaival együtt kiszánkáztak a bukótérbe.

A hazai versenyét így csalódottan záró Strollt Hartley-val együtt a pályakórházba rendelték vizsgálatra. Hartley-t további vizsgálatokra is elküldték egy komolyabb kórházi kivizsgálásra, de a közvetítésben látható volt, hogy saját lábán tért vissza csapatához a Toro Rosso pilótája. Az új-zélandi pilótánál szerencsére a kórházi vizsgálatok során sem találtak problémát.

„Jól rajtoltam, nyertem pár helyet” – mondta Stroll kiesését követően. „Az ötös kanyarba menet fej-fej mellett haladtunk Brendonnal. Az autó megúszott, korrigáltam, de nem volt hely mindkettőnknek, emiatt belé csúsztam.”

A versenybírák nem szabtak ki büntetést egyik pilótára sem a futam után, versenybalesetnek minősítették az incidenst. Ugyanígy látták azt is, amikor a renault-s Carlos Sainz afutam későbbi szakaszában az első kanyar bukóterébe terelte a Force Indiá-s Sergio Perez, hiába követelt a mexikói kizárást a rádión.