A Forma-1-es Kanadai Nagydíj pénteki második edzésén a televíziós közvetítésben sokszor láthattuk a helyi állatvilág egyik képviselőjét, egy mormotát, amely az utolsó sikán előtt a pálya szélén rágicsált valamit hosszasan, miközben mellette méterekre zúgtak el az F1-esek.

Az F1-rajongó mormota az edzés végére eltűnt, de sajnos nem azért, mert megunta a műsort: az állat a pályára téved, Romain Grosjean pedig elütötte. A francia pilóta az edzés után nagyon dühös volt:

“Nagy becsapódás volt, nagy állatról volt szó. Elkeserítő, hiszen már az edzés elején is mutatták a tévében a 13-as kanyarnál, és végül én is ott ütöttem el. Meglep, hogy nem távolították el. Kár az álltért és kár az első szárnyunkért is. Nagyon szűkösen állunk az alkatrészekkel, így elkeserítő elveszíteni az új első szárnyat. Nagy ütközésnek éreztem. Ha ez a futamon történik, annyi is a versenyednek – nagyon volt a sérülés.”

“Fura, hogy filmezték, tehát tudtak róla róla, hogy ott van, mégsem távolították el. Én is láttam a képernyőn, igaz, utána már nem tudhattam, hogy ott van-e még vagy nincs. Az ember nem erre figyel. De Kanadában előfordul az ilyesmi. Kár érte! Van, amire van befolyásunk, van, amire nincs. Nem valami jó, de nem igazán tehettünk sokat.”