A Red Bull számára katasztrofálisan alakult az Azerbajdzsáni Nagydíj, hiszen a futam kezdetétől egymást gyűrő Max Verstappen és Daniel Ricciardo a 40. körön összeütközött, mindketten kiestek. Bár a Forma-1 legfőbb bűnét követték el, most szűk két héttel a történtek után már szent a béke:

“Nincs neheztelés, a fejezetet lezártuk” – szögezte le a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Sport Bildnek, hozzátéve, hogy Verstappen tanulni fog, a közelmúlt balesetei után pedig biztos lehet benne, hogy automatikusan őt hibáztatják majd, így garantáltan kétszer is meggondolja, mit is csinál a pályán.

“Hagytuk őket szabadon versenyezni, de ezután szólunk a versenymérnökeiknek, hogy lépjenek közbe, mielőtt eldurvulnának a dolgok” – figyelmeztetett ugyanakkor az osztrák.

A csapatfőnök, Christian Horner azt mondta a Motorsport.comnak, hogy Verstappen számára frusztráló volt az idény eleje és néha “túlerőltette” a dolgokat, de biztosan túljut ezen az időszakon, Ricciardo pedig kiváló minta és segítség lehet számára ebben:

“Az is a javára válik, hogy a csapattársa már egy érett, kész versenyző, aki már a fejlődés jóval későbbi szakaszában jár. Szerintem sokat tanulhat és fog is tanulni Danieltől, ugyanis most, az azerbajdzsáni incidens után is tiszteli őt. Daniel kiváló viszonyítási alapot jelent számára.”

Horner elmondta, hogy marad a szabad verseny, eztán sem lesz csapatutasítás, a pilótákat pedig megdicsérte, amiért szépen kezelték az ügyet:

“Kiálltak a csapat elé, bocsánatot kértek, nagyon nyitottan beszéltek. Aztán volt egy kis beszélgetésünk az irodámban a történtekről, és négyszemközt is megbeszélik a dolgot, hogy levonják a tanulságokat.”

“Mindketten példásan kezelték utólag a balesetet, mind a sajtó felé, mind azzal, hogy kiálltak a csapat elé és mindenkitől bocsánatot kértek. Persze úgy tehetik jóvá a legszebben, ha jó eredményt hoznak a pályán.”

Forrás: Fotó: Europress/Red Bull