A Red Bull számára katasztrofálisan alakult az Azerbajdzsáni Nagydíj, hiszen a futam kezdetétől egymást gyűrő Max Verstappen és Daniel Ricciardo a 40. körön összeütközött, mindketten kiestek. Bár a Forma-1 legfőbb bűnét követték el, most szűk két héttel a történtek után már szent a béke:

“Nincs neheztelés, a fejezetet lezártuk” – szögezte le a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Sport Bildnek, hozzátéve, hogy Verstappen tanulni fog, a közelmúlt balesetei után pedig biztos lehet benne, hogy automatikusan őt hibáztatják majd, így garantáltan kétszer is meggondolja, mit is csinál a pályán.

“Hagytuk őket szabadon versenyezni, de ezután szólunk a versenymérnökeiknek, hogy lépjenek közbe, mielőtt eldurvulnának a dolgok” – figyelmeztetett ugyanakkor az osztrák.

A csapatfőnök, Christian Horner azt mondta a Motorsport.comnak, hogy Verstappen számára frusztráló volt az idény eleje és néha “túlerőltette” a dolgokat, de biztosan túljut ezen az időszakon, Ricciardo pedig kiváló minta és segítség lehet számára ebben:

“Az is a javára válik, hogy a csapattársa már egy érett, kész versenyző, aki már a fejlődés jóval későbbi szakaszában jár. Szerintem sokat tanulhat és fog is tanulni Danieltől, ugyanis most, az azerbajdzsáni incidens után is tiszteli őt. Daniel kiváló viszonyítási alapot jelent számára.”

F1: Vége a balhénak a Red Bullnál 1

Horner elmondta, hogy marad a szabad verseny, eztán sem lesz csapatutasítás, a pilótákat pedig megdicsérte, amiért szépen kezelték az ügyet:

“Kiálltak a csapat elé, bocsánatot kértek, nagyon nyitottan beszéltek. Aztán volt egy kis beszélgetésünk az irodámban a történtekről, és négyszemközt is megbeszélik a dolgot, hogy levonják a tanulságokat.”

“Mindketten példásan kezelték utólag a balesetet, mind a sajtó felé, mind azzal, hogy kiálltak a csapat elé és mindenkitől bocsánatot kértek. Persze úgy tehetik jóvá a legszebben, ha jó eredményt hoznak a pályán.”