Döbbenet lett úrrá a McLaren csapatán, miután a szombati időmérőn mindössze a 13-14. helyre kvalifikált Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne. A futamon végül a hetedik és nyolcadik helyen intették le a két papaja autót, ezzel a McLaren 2014 óta először mindkét autóval két egymás utáni versenyen pontokat szerzett.

Ennek ellenére Fernando Alonso elismerte, hogy kemény hétvégén ment keresztül a csapat. „Kijavítottuk az időmérős bakit, nemde?” – kezdte viccelődve Alonso. „Belenéztem a tükörbe, és láttam mögöttem Lewist. Azt gondoltam, nem lehetünk rossz helyen, ha Lewis mögöttünk van.”

„Még mindig hiányzik egy kis tempó, hogy mehessünk Hülkenberggel és támadhassuk a Haast. Nehéz hétvége volt, a végén mindkét autóval jó pontokat szereztünk, de tudjuk, hogy javulnunk kell, ma a véletleneknek köszönhetjük az eredményt” – mondta a spanyol, utalva a két Red Bull és Kimi Räikkönen kiesésére.

„A verseny nem csak az autók teljesítményéről szól. Az üzemanyag-spórolás, a gumikezelés, a rajt mind-mind beleszámít, és általában jobbak vagyunk vasárnap, mint szombaton. Hátulról nehéz jó versenyt futni, ezért javítanunk kell az autón. Egyébként 10 pont Ausztráliában, 6 itt, az 16. Elégedett vagyok ezzel” – zárta Alonso mondanivalóját.

Bár a McLaren-Renault egyelőre mérsékelten versenyképes, a melbourne-i és a szahíri eredményeket is mások hibáinak, problémáinak, a körülményeknek (is) köszönhetik, a bajnokságban Fernando Alonso az igen előkelő 4. helyen áll Vettel és a Mercedes-pilóták mögött, míg a McLaren a két élcsapat mögött a 3. két forduló után. Alonso maga is kiemelte ezt a közösségi médiában: