Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése 2018-ban lejár, mivel a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2019-re – a két finn, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen szerződései is csak az év végéig szólnak –, az ausztrál alaposan meg akarja fontolni, hogyan tovább, mi lehet a legjobb opció a jövőre nézve.

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a mercedeses Lewis Hamilton arra figyelmeztette Ricciardót, hogy legyen óvatos, a keresgélés, mérlegelés közben ne idegenítse el magától jelenlegi munkaadóját, mert azzal többszörösen is rosszul járhat. Úgy tűnik, erre nagyon tudatosan figyel is az ausztrál:

“Ha több lehetőségem is van – most először van ilyen, ezért nagyon izgalmas –, szeretném illően intézni a dolgokat. Nem szeretnék tiszteletlen lenni, nem szeretnék rosszat mondani senkire. Lehet, hogy csapatot váltok, de olyat biztos nem fogok mondani, hogy azért, mert ezek a srácok ilyenek meg olyanok. Bármi is legyen végül, a Red Bull nagyon sokat tett értem, nem lenne helyes, ha bármilyen formában is rosszat mondanék róluk” – mondta a Motorsport.comnak.

“Egyszerűen ilyen vagyok. Ha úgy érzem, szükséges, akkor elmondom a magamét, de sosem leszek tiszteletlen” – tette hozzá.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arról beszélt Melbourne-ben, hogy lassan idegesítővé válik a Ricciardo-téma, de a jövő miatt nem aggódnak a csapatnál:

“Az idegesítő, hogy minden egyes hétvégén őt fogják kérdezgetni erről, mikor elvileg ugyanúgy kellene erről faggatni Valtterit, Lewist és Kimit is. De majd lejár ez is. Mi elég nyugodtak vagyunk, ugyanis nagyszerű opcióink vannak, és csakis olyan pilótákat akarunk, akik szeretnének nálunk versenyezni. Semmit nem szeretnénk erőltetni.”

Ha Ricciardo elhagyja a Red Bullt, a csapat szinte biztosan Carlos Sainzcal pótolja majd őt, hiszen az elmúlt években a Toro Rossónál nevelt spanyolt 2018-ra csak kikölcsönözték a Renault-nak (ám a pletykák szerint ez az opciójuk csak mostanra él, ha nem kérik vissza Sainzot, 2019-től már végleg a Renault-é lesz).