A Force India igen sokáig húzta, de ma végre megerősítették a 2018-as modell, a VJM11-es bemutatásának időpontját: az új autóról a barcelonai teszt első napjának reggelén, 8 órakor kerül le a lepel. A napokban felröppent, hogy egy brit energiaital-gyártó megvenné a csapatot, erre is reagált a silverstone-i alakulat:

“A Force India eladásáról szóló nemrég megjelent spekulációkat illetően a tulajdonosok szeretnék tisztázni, hogy semmilyen befektetői ajánlatot nem mérlegelnek. A csapat a jövő héten kezdődő tesztelésre koncentrál, a 2018-as autót is akkor, február 26-án, Barcelonában mutatjuk be” – írták egy közleményben.

A csapat már szerdán közölte a tesztbeosztást: a VJM11-est elsőként az orosz tesztpilóta, Nyikita Mazepin vezeti hétfőn, utána következnek az állandó versenyzők, Esteban Ocon és Sergio Perez kedden és szerdán, majd a negyedik napon egy másik tesztelő, a kanadai Nicholas Latifi ül a járgányba.

Bár tavaly sok szó esett róla, úgy tudni, a Force India mégsem vált nevet 2018-ra, nem adtak le ilyen kérelmet az FIA felé.