A Mercedes silverstone-i bemutatója után a Ferrari is leleplezte 2018-as autóját, az SF-71H-t Maranellóban.

Az olasz csapat tavaly nagy ugrással a Mercedes kihívójává vált, a 2018-as idényben pedig erre építkeznének tovább az új autóval. A Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen számára készített új modell a többi csapatéhoz hasonlóan a 2017-es evolúciója, a külsejét illetően beigazolódtak a találgatások, az SF-71H tényleg vörösebb lett, a glórián pedig ott díszeleg a Ferrari logója az ágaskodó lovacskával. Az idei fejlesztésnél az aerodinamika finomítására koncentráltak, ugyanakkor megnövelték az autó tengelytávját.

F1: Itt az új Ferrari – videó 1
F1: Itt az új Ferrari – videó 2

F1: Itt az új Ferrari – videó

F1: Itt az új Ferrari – videó

F1: Itt az új Ferrari – videó 8
F1: Itt az új Ferrari – videó 9
F1: Itt az új Ferrari – videó 10
F1: Itt az új Ferrari – videó 11
F1: Itt az új Ferrari – videó 12
Fotó megosztása:

Kattints a képre, galéria nyílik!

“Mindannyiunk számára különleges most itt állni. Alig várjuk, hogy kimenjünk a pályára és meglássuk, hogyan teljesít, hogyan viselkedik az autó. Úgy gondolom, hogy ez a modell jelentős előrelépés a tavalyihoz képest, szóval meglátjuk! Mindannyian erre vagyunk kíváncsiak” – kezdte Vettel.

“Az biztos, hogy az autóba fektetett munka, a részletekre fordított figyelem lenyűgöző. Az igazi varázslat a látható felszín alatt van, de minden egyes kis részlet, minden apróság számít. Nagyon jó, hogy itt az egész csapat. Sok óra, sok munka került az új projektbe, és nem is csak télen, hanem már egészen korán a múlt idényben. Azt hiszem, most már arra várnak, hogy mi megmondjuk, milyen is lett!” – mondta a német az autó mellett állva.

“A glória más, de hogy őszinte legyek, tavaly teszteltük már és nem volt nagy különbség. Az autó szép, és általában ha szép, akkor gyors is. A cél mindig az, hogy még gyorsabbak legyünk. Az autó kiváló, a jövő héten pedig többet is tudunk majd arról, mennyi munkát igényel még” – mondta a bemutatón a nyolcadik ferraris évét kezdő Räikkönen.