Fernando Alonso az elmúlt időszakban számtalanszor elmondta, hogy a közeljövőben szeretne a Le Mans-i 24 órás futamon indulni, a Toyota WEC-csapatával tesztelt is tavaly novemberben, valószínűnek látszott, hogy idén velük vág neki a legendás versenynek.

Felröppent az is, hogy a kétszeres Forma-1-világbajnok a teljes WEC-szezonon részt venne, bár ezt a McLaren fejesei elhessegették, most azonban kiderült, hogy pontosan erről lesz szó.

A Toyota WEC-alakulata, a Toyota GAZOO Racing kedden bejelentette 2018-as versenyzői összeállítását, amelyben a 7-es számú TS050 HYBRID járgányt változatlanul Mike Conway, Kobajasi Kamui és José Maria Lopez vezeti majd, a 8-as modell triójában azonban Sebastien Buemi és Nakadzsima Kazuki mellé Fernando Alonso kerül az összes fordulón, amely nem ütközik az F1-es naptárral, az eddigi versenyző Anthony Davidson tartalékosként dolgozik tovább.

“Szeretnék köszönetet mondani Fernando Alonsónak, amiért a Toyotát választotta partneréül a Le Mans-i álma valóra váltásához! Borzasztóan izgalmas, hogy Fernando, aki annyi futamot végigcsatázott már és olyan dolgokat tapasztalt meg, amiket a csapatunkból eddig senki, a Toyotánál fog versenyezni. Hiszem, hogy Fernandóval a volánnál csak még jobb lesz a csapat és az autó” – mondta az elnök, Tojoda Akio.

Szenzáció: Alonso idén két világbajnokságon indul 1

“Izgatottan várom, hogy első ízben nekivághassak a Le Mans-i 24 órásnak! Régóta figyelemmel követem a versenyt, mindig is szerettem volna indulni rajta. A hosszútávú versenyzés egészen más, mint a formaautózás, izgalmas kihívás lesz. Alig várom a Sebastiennel és Kazukival közös munkát és a tőlük való tanulást, hiszen mindketten tapasztalt hosszútávú versenyzők. Komoly tanulás vár rám, de készen állok a kihívásra, alig várom, hogy nekilássak!” – mondta Alonso, aki első ízben a májusi spái fordulón áll rajthoz a WEC-ben.

A spanyol a múlt hétvégén vett részt első hosszútávú versenyén, a daytonai 24 óráson mclarenes főnöke, Zak Brown United Autosports csapatánál vezetett, ám az LMP2-es Ligier műszaki problémái miatt csak tapasztalatokat szerezett, jó eredményt nem.

Alonso tavalyi toyotás tesztje