F1: Forradalom nem, csak költségcsökkentés lesz 2 A Forma-1-ben érdekelt gyártók Genfben tartott megbeszélésén végleg eldőlt, hogy nem lesznek radikális változások a motorszabályokban. Az FIA és Bernie Ecclestone is fenyegetőzött egy alternatív formula bevezetésével, ebből azonban nem lesz semmi: a gyártók vállalták, hogy évi 12 millió euróban maximalizálják az erőforrások árát.

Nemcsak a Mercedes és a Ferrari, hanem a Renault és a Honda is megszavazta az árcsökkentést, amit úgy biztosítanak majd, hogy egy közösen összeállított lista alapján több alkatrészt is egységes beszállítótól rendelnek. Ez gazdaságosabbá teszi a motorgyártást.

A Red Bull számára csalódás, hogy így alakultak a dolgok, a csapat lobbizott az alternatív motorért, amelytől versenyképességének visszanyerését várta.

“Már nem számítunk pozitív fejleményekre az ügyben” – nyilatkozta a Red Bull egyik képviselője. “Az egyetlen pozitívum, hogy újabb gyártók határozhatnak úgy, hogy F1-es motort építenek.”

Ennek oka, hogy a szabályokat úgy tervezik módosítani, hogy legalább 2020-ig garantálják bennük a hibrid formula használatát.