A koronavírus-járvány miatt online hirdették ki nemrégiben, hogy melyik pincészet nyerte el a világ legjobbjának járó címet. A második alkalommal meghirdetett versenyt ugyanaz a pincészet nyerte, mint a 2019-es kiírást. Az argentin Zuccardi Valle de Uco az Andok lábánál fekszik, és már 1963 óta készítenek borokat.

Ezek a világ legjobb borászatai 2020-ban 1

Ezen a képen leginkább egy marsi űrbázisra hasonlít a győztes borászat. A kezdőképen a hatodik helyezett spanyol helyszín látható

A szavazáson több mint 500 borszakértő adta le a voksát. Hogy a megmérettetés reprezentatív legyen, a világot 18 földrajzi régióra osztották, és minden helyről 36 szakértő szavazhatott, ám az argentin pincészet így is megőrizte elsőségét. Dél-Amerika idén is tarolt a versenyen, az ötvenes lista első húsz helyére öt pincészet is befért. A legjobb európai jelölt egy osztrák borászat lett, akik a tavaly 19. hely után idén harmadikak lettek. A Duna völgyében található Domäne Wachau világörökségi helyszínen található, a barokk kastély melletti tőkékről szüretelt szőlőből kiváló fehérborok készülnek.

Ezek a világ legjobb borászatai 2020-ban 2

A harmadik helyezett osztrák helyszín található a legközelebb Magyarországhoz

2019-ben kissé alulteljesítettek az olyan klasszikus borvidékek, mint a francia és az olasz, az idei szavazáson azonban javult a helyzet: mindkét ország egy-egy pincészete. A teljes lista ide kattintva megtekinthető.

Ezek a világ legjobb borászatai 2020-ban 3

A környezettudatos módszerekkel történő termesztés is elősegítette az uruguayi Bodega Garzón második helyezését