Hosszú évekig tartó várakozást követően mutatkozott be a Tesla Cybertruck, és azóta levakarhatatlan résztvevője a napi híreknek. Sokszor hibák, lerobbanások miatt kerül reflektorfénybe, máskor az egyedi, az iparban évtizedek óta nem alkalmazott rozsdamentes acéllemezei miatt.

Bár korábban úgy tűnt, csak a madárürülékre érzékeny az egyedi formatervezésű, korábban golyóállónak kikiáltott pick-up, az elmúlt időszakban arra kezdtek el panaszkodni a tulajdonosok, hogy rozsdásodás nyomait fedezték fel a karosszérián, noha az elvileg rozsdamentes.

Most viszont egy pozitív, látványos akció bizonyította, miért egyedi és utánozhatatlan ez a felület. Az acéllemezeket ugyanis tükörsimára polírozták, a hatás pedig tényleg szürreális. 

Emberfeletti melóval vakító csodát varázsoltak egy Teslából 1

A rozsdamentes acél polírozása nem egyszerű, gyors vagy könnyű feladat. Többórányi fáradságos, aprólékos munkát igényel speciális szerszámokkal, még akkor is, ha tapasztalt szakemberek végzik. A szóban forgó Tesla Cybertruck esetén pont egy ilyen csapat vágott neki a feladatnak, az eredmény pedig szürreális, tükörszerű fényes felület. 

Sokan az autó láttán azonnal autófóliázást feltételeztek, annyira jól sikerült a polírozás. A folyamatról viszont készült bizonyító erejű felvétel, a négyfős csapat tényleg komoly erőfeszítés árán, kézzel csiszolva érte el ezt a tükörszerű hatást.

Emberfeletti melóval vakító csodát varázsoltak egy Teslából 2

Még a műanyag alkatrészek lemaszkolása is fárasztó feladatnak tűnik, kérdés, hogy lesz-e olyan Cybertruck-tulajdonos, aki hasonló vakító lemezeket akar az autójára. Az biztos, hogy a nyári napsütésben egy ilyen pokoli lehet a többi közlekedőnek, mondhatni közveszélyesen látványos, ha pont rossz irányba veri vissza az erős napfényt.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki ilyen mértékben políroztat rozsdamentes acélból készült járművet. Több mint egy évtizeddel ezelőtt valaki ugyanezt vitte véghez egy DMC DeLorean acéllemezeivel. A Jalopnik szerint az autó minden egyes négyzetcentiméterén órákat dolgoztak.

Emberfeletti melóval vakító csodát varázsoltak egy Teslából 3

Fotó: Autopia forum, AkamaiDetailing