Ahogy mondani szokás, kettőn állt a vásár az M7-es érdi emelkedőjénél még áprilisban. A belső sávban érkezőnél a sebességgel volt gond, míg a középső sávban haladó szürke autónál a hirtelen és veszélyes sávváltással.

A belsőben érkező az utolsó pillanatban próbálta menteni a helyzetet, hirtelen sávot váltott, majd két sávval arrébb a zajvédő falhoz csapott egy teljesen vétlen autóst. A videóban szereplő autók nagy része a segítségnyújtást is elmulasztotta, köztük a baleset (egyik) okozója is.

MEGÁLL AZ ÉSZ #50

MEGÁLL AZ ÉSZ #50 😱 Vin Diesel Magyarországon! 🎥 A Halálos iramban csak a moziban izgalmas, élőben csak a magad és mások életét veszélyezteted. 🤦🏽‍♂️ Még áprilisban valaki úgy gondolta, kipróbálja az M7-esen, hogy milyen akcióhősnek lenni, a másik autós pedig, hogy milyen kaszkadőr autónak lenni. Kár volt... ℹ️ A köznyelvben csak érdi emelkedőként emlegetett részre, a főváros felé haladva érkezik egy autó, elég erős tempóval a belső sávban, villogva. 🤷🏼‍♂️ Ahogy mondani szokás: kettőn áll a vásár. A belső sávban érkezőnél a sebességgel van a gond, míg a középső sávban haladó szürke autónál a hirtelen és veszélyes sávváltással. 💥 A belsőben érkező az utolsó pillanatban próbálja menteni a helyzetet, hirtelen sávot vált, majd két sávval arrébb, a szélső sávban szabályosan haladót a zajvédő falhoz nyomja. ‼️ A videóban szereplő autók nagy része a segítségnyújtást is elmulasztotta ! 👩🏼‍⚖️ A törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt akár 2️⃣ évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. ☝ Mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk is fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. De mindezt úgy, hogy ne okozzunk újabb veszélyes helyzetet. ⚠️ Továbbra is kérjük: tartsuk be a sebsséghatárokat; tartsuk a követési távolságot, mert sose tudhatjuk mikor kell hirtelen helyzetre reagálni. ‼️ Mindig vezessünk körültekintően! 👷🏼Vigyázzunk egymásra! Vezessetek óvatosan! #mkif #M7 #baleset

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Monday, May 27, 2024

Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – figyelmeztetett az autópálya-kezelő.