Noha az elektromos autók egyik előnyeként említik, hogy az alacsony súlypont révén nagyon nehéz felborulni azokkal egy-egy baleset során, a kínai Szecsuan tartományában ezt valakinek mégis sikerült összehoznia egy Teslával.

Egy, az úttestre lépő gyalogost akart kikerülni a Model Y-jával egy hölgy, azonban nekiment a két menetirány között kialakított járdaszigeten parkoló autóknak. Az ütközés következtében a Tesla a levegőbe emelkedett, ahol tízszer pördült meg, majd mire a kerekein landolva földet ért, alaposan megrongálódott.

A történteket egy, a baleset idején arra járó autó fedélzeti kamerája rögzítette. Figyelem: az alábbi videót annak tudatában nézze meg bárki, hogy a képsorok sérült embereket mutatnak:

A helyi híradásokban arról számoltak be, hogy a nő kilenc másik autót is összetört. Csodával határos módon súlyos személyi sérülés nem történt: az utasok is könnyű sérülésekkel megúszták az incidenst, sőt, érdemes azt is megjegyezni, hogy a Model Y sem kapott lángra – írta a Villanyautósok.hu.